fbpx

Cum sa folosesti AI pentru dezvoltarea website-urilor

Cum a schimbat AI industria și cum ajută firmele de design web?

AI devine din ce în ce mai important și nu există nicio îndoială că a schimba deja afacerea WordPress. Multe schimbări s-au realizat deja, altele sunt în desfășurare. Acest articol prezintă ceea ce ar putea fi diferit în viitorul apropiat, precum și ceea ce se întâmplă în prezent. 

Probabil ați auzit mult despre AI (inteligența artificială), care descrie raționamentul uman imitat în mașini, în special în sistemele de calcul. În mod specific, AI include procesarea limbajului natural, recunoașterea vocală, vizualizarea mașinii și sistemele de expertiză. 

În acest articol, ne vom concentra asupra progreselor care se referă la WordPress. Cum poate AI să influențeze industria. Iată o analiză a unor schimbări majore ale AI în industria WordPress. 

Construirea site-urilor web cu ajutorul Ai

Roboții care construiesc site-uri web? Nu este un film SF, este realitate. Există deja companii de web design care folosesc algoritmi ce pot construi site-uri web (de exemplu, Wix ADI, Hostinger și Jimdo).

ChatGPT este, de asemenea, o schimbare de joc pentru dezvoltatorii WordPress. Acest chatbox dezvoltat de OpenAI utilizează un model de procesare a limbajului pentru a genera text bazat pe informațiile introduse de utilizator. Aplicațiile sale variază de la crearea de cod bazat pe texte până la generarea de conținut. 

Modelele Ai precum ChatGPT oferă utilizatorilor acces la un asistent AI care lucrează cu ei la dezvoltarea site-ului. Face determinări legate de design, aspect, branding și multe altele. 

De asemenea, apar rapid instrumente specifice WordPress care generează cod cu ajutorul inteligenței artificiale, precum CodeWP

Cu toate acestea, acestea sunt site-uri web destul de simple. Prin urmare, designerii și web developerii sunt esențiali și oferă un serviciu fără egal față de AI … cel puțin deocamdată. 

Scrierea asistată de AI este deja folosită de Firmele de Web Design

La fel ca în cazul construirii de site-uri web, crearea și scrierea de conținut asistată de roboți se întâmplă deja. Asistenții AI crează conținut scris, copywriting, scriere de social media – și practic, orice tip de text. 

Articolul pe care îl citiți exemplifică cum s-au schimbat lucrurile. În prezent, tehnologia a ajuns la stadiul în care puteți obține conținut captivant produs în totalitate de Ai. 

Inteligența artificială poate cerceta articole în câteva secunde, în timp ce un scriitor ca mine trebuie să caute diferite resurse – ceea ce poate dura mult timp. Software-ul precum Grammarly devine din ce în ce mai bun în înțelegerea contextului, oferă sugestii bune și asigură scrierea corectă a cuvintelor. 

Prin Grammarly înțelegem cum Ai adaugă sugestii și și corectează textul. Există și software-uri precum Jasper, Hypertenuse și Writesonic care ajută la crearea de articole unice, copywriting și conținut de social media. Și AI Journalist este deja aici pentru rapoarte de stocuri, rapoarte de afaceri, recapitulări sportive și multe altele. 

Chiar și WordPress experimentează cu un nou conținut de scriere AI pentru a ajuta la scrierea și furnizarea de imagini. 

Experiența personalizată a utilizatorului, esențială pentru orice agentie web design

Pe măsură ce inteligența artificială avansează, va înțelege tot mai bine clienții și le va oferi o experiență de cumpărături cât mai personalizată. Un astfel de exemplu este plugin-ul de recunoaștere facială Real ID. Acesta poate fi utilizat pentru a permite autentificarea utilizatorilor pe baza caracteristicilor lor faciale unice. Asftel asigura o experiență rapidă și convenabilă pentru utilizatori, care nu trebuie să-și amintească parole sau alte date de autentificare. 

Odată ce utilizatorul este identificat, plugin-ul poate fi utilizat pentru a adapta conținutul sau experiența oferită în funcție de preferințele sau istoricul acestuia. De exemplu, un site web poate personaliza conținutul afișat pe baza profilului utilizatorului, furnizând recomandări sau sugestii relevante. 

Utilizarea unui astfel de plugin pentru recunoaștere facială de către o firmă web design într-o aplicație sau platformă îmbunătățește experiența utilizatorului. Prin personalizarea și securizarea interacțiunilor, Real IDoferă în același timp o soluție convenabilă și eficientă pentru autentificare și identificare. 

Automatizarea serviciului vocal pentru clienți

Probabil ați avut deja servicii automate pentru clienți. Chatbot-urile există peste tot în comunitatea WordPress și pe social media. Acestea învață din diferite interacțiuni, adaugă răspunsuri la sistemul lor și răspund automat. Chiar și atunci când faceți apeluri, recunoașterea vocală răspunde la întrebări prin intermediul unui asistent AI. 

Odată cu progresul IA, aceasta va înțelege din ce în ce mai bine clienții și le va furniza o experiență personalizată de cumpărături. 

SEO Booster: Beneficiu de bază pentru orice firma web design

Inteligenta artificiala vă poate oferi un impuls în departamentul de SEO. Aceasta este deja disponibilă pentru WordPress – și devine din ce în ce mai bună în timp. Zilele de a trece prin site-ul dvs. și de a face optimizarea SEO manual pentru WordPress au dispărut deja. Un plugin precum SmartCrawl analizează automat SEO-ul site-ului dvs., oferă recomandări și utilizează SEO-ul dvs. de pe rețelele sociale. În plus, pentru imagini, Smush poate optimiza imagini automat. 

Reducerea erorilor umane

Oamenii, desigur, fac greșeli. Suntem programați sa le facem dar greșelile pot fi costisitoare – mai ales în dezvoltarea WordPress. 

AI este folosit din ce în ce mai mult pentru a preveni erorile prin dezvoltarea sistemelor de codare, securitate și specificații fără defecte. Acesta este un alt exemplu al inteligenței artificiale preluând complet dezvoltarea WordPress. 

Învățarea automată este aici și ea pentru a îmbunătăți eficiența. Poate elimina necesitatea întâlnirilor costisitoare privind luarea deciziilor, de exemplu. IA va ști deja ce este cel mai bine, și puteți elimina acea apelare lungă de Slack pentru o mulțime de angajați. 

Atunci când deciziile sunt luate de AI, se bazează pe informațiile colectate și un set de criterii de algoritmi. Deci, când este programată corect, poate elimina orice erori. 

AI ajută firmele de web design prin decizii imparțiale

Oamenii, conduși de emoții pot lua uneori decizii bazate pe judecăți preconcepute. Inteligența artificială este fără emoție și poate lua decizii în mod complet rațional în diverse situații. Acest lucru poate fi benefic de exemplu atunci când se decide ce site-uri să fie construite sau cu ce clienți să se colaboreze. Eliminând părerile subiective, AI poate face alegeri mai obiective. 

Un alt exemplu în care o firma de servicii web poate fi ajutată este în realizare a unui website. Există momente în care trebuie să decidem dacă eliminăm sau nu anumite linii de cod dar să ne temem că acest lucru ar putea duce la prăbușirea întregului site. Inteligența artificială poate face lua o astfel de decizie mai ușor deoarece nu se teme de repercusiuni cum ar fi pierderea locului de muncă în cazul unei alegeri greșite. 

Grafică și Imagini: Un Element Cheie în Oferta unei Agentii de Web Design

O parte din dezvoltarea unui site web constă în imagini; AI poate produce imagini doar cu câteva cuvinte despre ceea ce doriți. 

Acest lucru poate fi utilizat și atunci când se creează site-uri web pentru clienți care au nevoie de imagini pentru site-ul lor WordPress, social media, e-mailuri și alte activități de marketing. Generatoarele AI, precum Fotor, DeepAI și Craiyon, sunt câteva exemple de companii care pot oferi acest serviciu.

Impactul inteligenței artificiale în industria WordPress este tot mai evident. Aceasta a transformat modul în care se construiesc site-urile, se creează conținutul și se optimizează experiența utilizatorilor. Deși AI-ul aduce beneficii considerabile, rolul dezvoltatorilor și al creatorilor de conținut rămâne esențial. Cu o abordare echilibrată și integrând în mod inteligent tehnologiile în curs de dezvoltare, viitorul WordPress promite să fie mai dinamic și mai eficient.