Instrumente pentru gestionarea proiectelor și a afacerilor
Ești în căutarea de instrumente care să te ajute în dezvoltare afaceri tale? Acest articol îți prezintă unele dintre cele mai bune tool-uri ce pot fi folosite pentru manipularea proiectelor tale.
Conținutul articolului
1. Google Workspace
Google Workspace sau G Suite este o soluție flexibilă și inovativă pentru orice freelancer, afacere sau organizație. Aceasta pune la dispoziție o serie de instrumente și soluții pentru colaborarea în echipă în diferite planuri și prețuri.
G Suite include instrumente precum: Email, Calendar, Ședințe online, Chat, Drive, Documente, Formulare.
2. Platforma Nimbus
Nimbus este o platformă ce oferă o varietate de instrumente – inclusiv Nimbus Note (folosită pentru crearea de note, documente și alte informații). Nimbus Capture (se folosește pentru capturi de ecran și capturi video) iar Nimbus Clipper (pentru extragerea informațiilor de pe paginile web dar și pentru eliminarea părților irelevante din acestea).
Peste un milion de profesioniști folosesc acest software. Un mare avantaj al platformei este că pentru început acest software este gratuit iar ulterior se poate face upgrade la un preț bun. Actualizările includ mai multe spații de lucru, automatizare, SMTP personalizat și multe altele.
3. Slack
Slack este folosit zilnic de echipe din întreaga lume pentru comunicarea între colegii. Slack este în primul rând o platformă pentru munca în echipă. Totul poate fi gestionat prin Canale, Slack Connect (pentru sincronizarea cu echipele altor companii), Mesaje și multe altele.
Slack are opțiuni de preț care depind de dimensiunea afacerii sau organizației dvs.
4. Zoom
Un alt software foarte popular pentru management-ul proiectelor este Zoom. Zoom este una dintre cele mai cunoscute platforme din lume pentru videoconferință.
Capacitățile lor de întâlnire virtuală vă permite să vă „întâlniți” cu oricine din întreaga lume. Fie că este vorba despre mobil sau computerul dvs. – este posibil să comunicați cu colegii de muncă, potențialii clienți sau cu oricine altcineva la o distanță de doar câteva clicuri.
Puteți înregistra conversațiile, puteți avea până la 1000 de participanți într-o videoconferință, puteți activa chatul și multe altele.
În plus, înregistrarea pe Zoom este gratuită. Dacă aveți nevoie de întâlniri mai lungi sau dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare în cloud puteți face upgrade.
5. Figma
Figma este grozav pentru designeri. Funcționează foarte bine în orice mediu de colaborare vizuală. Când o echipă folosește Figma, totul funcționează la fel de bine ca și cum întreaga echipă ar fi în aceeași cameră. Este ușor de utilizat iar metodele de comunicare cu echipa prin text, note și transferuri de la designer la dezvoltator îl face foarte apreciat printre developeri și web designeri.
Figma este gratuit însă dacă aveți nevoie de mai multe resurse și fișiere puteți face upgrade foarte ușor.
6. Whatsapp
WhatsApp este o aplicație gratuită concepută pentru proprietarii de afaceri mici. Prin această aplicație, puteți utiliza instrumente automate pentru a vă conecta cu clienții și pentru a reveni rapid la mesajele acestora.
WhatsApp are o funcție de chat de grup, astfel încât să te poți conecta cu ușurință cu echipa ta. Această aplicație vă mai permite să vă sincronizați conversațiile cu computerul dvs. În plus, puteți trimite fișiere de tip PDF, documente, foi de calcul, prezentări de dispozitive și multe altele.
Whatsapp este complet gratis, ceea ce poate fi o soluție simplă și sigură pentru a evita taxele prin SMS și pentru a comunica eficient cu echipa și clienții dvs.
7. Notion
Notion este un spațiu de lucru extrem de personalizabil în care vă puteți conecta echipele, proiectele și documentele. Puteți să glisați și să plasați tabloul de bord, site-ul web, documentul sau sistemul așa cum doriți.
Este folosit pentru managementul proiectelor de către unele companii de top precum Loom, Figma, Mixpanel și Pixar.
Scopul Notion este de a simplifica comunicarea dintre dvs. și echipa dvs., oferind opțiuni personalizabile într-un singur loc.
Este gratuit să începeți cu Notion, iar apoi există upgrade-uri pe care le puteți achiziționa lunar sau anual. Unele pachete includ încărcări nelimitate de fișiere, spații de lucru colaborative și instrumente de administrare.
8. Asana
Doriți să eliminați întâlnirile frecvente și să vă simplificați gestionarea proiectelor? Asana ar putea fi o platformă grozavă pentru dvs.. Puteți gestiona proiecte dependente, suprapuse și neprogramate. În plus, are panouri care simplifică concentrarea pentru dvs. și echipă.
În plus, puteți automatiza sarcini, cum ar fi atribuirea de muncă, stabilirea termenelor limită și multe altele. Asana dispune de rapoarte pentru munca dvs., astfel încât să puteți monitoriza cu ușurință progresul.
Asana este gratuită. Cu toate acestea, upgrade-urile disponibile oferă caracteristici cum ar fi oaspeți gratuiți nelimitați, integrări nelimitate și multe altele.
9. MS Teams
Microsoft este cu siguranță un gigant în lumea tehnologiei. Cu MS Teams, puteți să creați și să gestionați echipe, să programați întâlniri, să utilizați tranzițiile de limbă, să partajați fișiere și multe altele.
Există chiar și instrumente de învățare la distanță pentru a vă educa clienții sau dezvoltatorii.
Este gratuit de utilizat însă dacă aveți mulți utilizatori sau aveți nevoie de transcrieri video puteți face upgrade.
10. Jira
La fel ca Slack, Jira este un alt software foarte folosit de companiile IT. Jira este grozav pentru management-ul proiectelor. Prin Jira se poate atribui sarcini, se pot actualiza pe o cronologie personalizată, se pot marca și edita ca fiind „terminate” și multe altele.
În plus, puteți încorpora aplicații terță (de exemplu, Slack), astfel încât totul să fie organizat într-un singur loc convenabil.
La fel ca multe dintre opțiunile noastre prezentate mai sus, Jira poate fi obținut gratuit. Apoi puteți face upgrade în funcție de numărul de utilizatori de care veți avea nevoie pentru lucrul cu proiectul dvs.
Software-ul perfect de management de proiect așteaptă să fie descoperit de dvs. și echipa dvs.
După cum puteți vedea, există multe opțiuni atunci când alegeți un software pentru managerierea unui proiect. Poate doar una dintre aceste platforme va face trucul – sau poate o combinație a mai multora. În orice caz, aceste instrumente ușurează viața dezvoltatorului web. Indiferent dacă optați pentru versiunea gratuită sau faceți upgrade – încercați cu încredere câteva dintre aceste recomandări!