fbpx

Ghid de realizare site web în WordPress

Realizare site web profesional în 10 pași

Prezența online printr-un website este esențială pentru cine dorește să-și promoveze afacera în mediul digital. Un website bine construit nu doar consolidează credibilitatea unei afaceri, ci și atrage oportunități noi. Firmele din domeniul IT care ofera servicii de dezvoltare site web, pot avea tarife destul de mari pentru afacerile aflate la început de drum. Cu toate ca este recomandat să apelezi la specialisti și să negociezi o ofertă de servicii creare site avantajoasă, te poți aventura și singur în procesul de realizare site web. Cunoașterea modului de creare a unui website folosind platforma WordPress oferă proprietarilor de afaceri avantaje semnificative. Pentru cei mai curajoși am creat acest articol prin care vor descoperi cum să dezvolte un site web folosind platforma WordPress.

Această platformă este o alegere populară pentru crearea site-urilor, deoarece furnizează opțiuni variate de teme și plugin-uri. WordPress facilitează gestionarea și actualizarea conținutului site-ului în mod regulat. Totodată îți permite să menții informațiile și ofertele afacerii actualizate, ceea ce poate îmbunătăți relația cu clienții și poate spori loialitatea acestora.

1. Alege WordPress ca Platformă pentru Website-ul tău.

Există multe platforme pe care le puteți utiliza atunci când construiți un website nou. Acestea sunt de obicei numite Sisteme de Gestionare a Conținutului (CMS).

Ideea unui CMS este să ofere unele instrumente ușor de utilizat, astfel încât să puteți edita conținutul site-ului fără a avea cunoștințe de programare. În cea mai mare parte – din perspectiva utilizatorului – aceste CMS arată asemănător cu interfețele familiare de la Facebook sau Google Docs. Practic, creați noi pagini sau documente și apoi le publicați pe web.

Există multe CMS pe internet – mai mult de 100, de fapt, așa cum este listat pe Wikipedia. Din fericire, alegerea celei mai bune este simplă. Există doar un rege pe vârful muntelui numit WordPress.

WordPress este folosit pe mai mult de 40% din toate site-urile web (așa spun datele). Cu alte cuvinte, cam la fiecare trei site-uri web pe care le vizitați unul este construit cu platforma WordPress.

De ce este WordPress alegerea potrivită?

 1. Este gratuit.
 2. Este open-source (sursa deschisă).
 3. Poate găzdui orice tip de site web.
 4. Este rapid, optimizat și securizat.
 5. Este pregătit pentru SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).
 6. Facilitează promovarea pe platformele de socializare.

Totuși, este important să facem o distincție importantă: “WordPress” despre care vorbim aici este “WordPress, software-ul”. Îl puteți găsi accesând WordPress.org.

2. Alege un Nume pentru Website. Cumpără un Domeniu și Găzduire

Când începeți procesul de realizare site web, alegerea unui nume este cea mai distractivă parte a întregului proces. Pentru că aveți libertate completă aici. Puteți alege cu adevărat orice nume doriți pentru website-ul tău.

Totuși! Există încă câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți pentru a te pregăti pentru succes mai târziu.

Este o idee foarte bună să construiți numele website-ului tău. (și, implicit, numele de domeniu) în jurul numelui organizației tale. (cea mai evidentă abordare) sau a unei fraze asociate cu nișa în care te afli, dar cu câteva cuvinte adăugate pentru o mai bună recunoaștere a mărcii.

Un nume de domeniu bun ar trebui să fie:

 • Ușor de recunoscut – să sune unic, ca nimic altceva de pe piață.
 • Ușor de memorat.
 • Scurt – acestea sunt și mai ușor de memorat.
 • Ușor de tastat și greu de confundat – nu vreți ca oamenii să se întrebe cum se scrie numele website-ului.
 • Să includă cuvinte cheie legate de nișa ta. – de exemplu, dacă aveți de-a face cu pizza, ar fi bine să aveți cuvântul “pizza” undeva în numele website-ului. Acest lucru este valabil și funcționează la fel de bine și pentru alte industrii.

In Romania, cele mai folosite extensii sunt “.ro” si “.com”. Extensia “.ro” este recomandata pentru firmele care isi desfasoara activitatea exclusiv in Romania. Extensia “.com” este potrivită pentru cele care asteapta vizite si din afara tarii.

Recomandarea noastra este folositi una dintre aceste extensii. Dacă numele dorit este deja rezervat, puteți cauta un alt nume de domeniu in loc sa schimbati extensia pentru a nu crea confuzii. Puteți căuta domenii disponibile pe verificaredomeniu.ro

3. Instalează WordPress și Familiarizează-te cu Interfața

Instalarea WordPress este una dintre cele mai ușoare lucruri de făcut – cu condiția să fii înregistrat la gazda web potrivită. Cele mai bune companii de găzduire vor gestiona efectiv procesul de instalare pentru tine sau iți vor oferi o opțiune utilă de instalare cu un singur clic, care durează literalmente un minut.

Deci, cea mai bună parte despre instalarea WordPress este că nu trebuie să o faceți cu adevărat singuri. Adică, de ce ați face-o când puteți să lăsați pe Identitate Brand să o facă pentru voi și să o facă gratuit!

4 Alegeți o Temă/Design pentru Website-ul Dvs.

Lucrul minunat la WordPress este că funcționează cu design-uri editabile – numite teme. Asta înseamnă că puteți schimba aspectul website-ului tău WordPress cu un singur clic. Poți alege tema de pe ThemeForest sau poți alege direct din Dashboard-ul WordPress → Apperance → Themes

5. Obține Module pentru Realizare site web.

Modulele sunt pentru website-ul tău. WordPress ceea ce aplicațiile sunt pentru smartphone-urile tău. Ele sunt instrumentele care îți permit să extinzi funcționalitățile website-ului fără a fi nevoie să scrii cod de la zero.

În timp ce WordPress vine cu unele funcționalități grozave (precum bloguri și formulare de contact), modulele îți permit să adăugi aproape orice funcționalitate posibilă. Aceasta înseamnă că poți crea un magazin online, să faci publicitate prin intermediul e-mailurilor sau să dezvoltați o comunitate online – totul cu ajutorul modulelor.

Dintre toate modulele de pe piață, cele mai populare sunt disponibile prin intermediul paginii web a WordPress.org. Mai mult decât atât, majoritatea modulelor WordPress sunt gratuite. Deci, nu este necesar să-ți faci probleme cu privire la cheltuieli suplimentare. Hestia este un template cu o varietate mare de widget-uri.

Iată modulele pe care ar trebui să le luați în considerare:

 1. Yoast SEO – te ajută să faci ajustări pentru optimizarea motoarelor de căutare și să faci site-ul mai accesibil pentru motoarele de căutare în general.
 2. ThinyPNG – optimizează imaginile de pe site-ul tău.
 3. Google Analytics pentru WordPress – integrează site-ul tau cu cea mai populară soluție de analiză a traficului de pe web.
 4. NijaForms – îți permite să adăugați formulare de contact interactive pe site iar vizitatorii tăi le pot contacta direct.
 5. Sucuri – îmbunătățește securitatea site-ului WordPress.
 6. All-in-One WP Migration – realizează copii de rezervă automate ale site-ului dvs.

De asemenea, consultă această listă cu cele mai populare module WordPress din toate timpurile. S-ar putea să găsești ceva interesant și acolo.

Instalarea modulelor este simplă. Dacă este vorba despre un modul gratuit cu care lucram, tot ce ai nevoie este numele modulului.

6. Crează Conținut pentru Website.

După ce te-ai acomodat cu platforma WordPress și ați configurat design-ul, poți începe să procesul de realizare site web și poți crea conținut. Acesta este, probabil, unul dintre cele mai importante aspecte ale procesului.

Pentru a face asta, pur și simplu mergi la panoul tău WordPress, apoi la Pagini → Adaugă nou. Vei vedea această fereastră:

Conținutul tău trebuie să fie de înaltă calitate, informativ și relevant pentru audiența ta țintă. Includeți texte, imagini, videoclipuri și alte elemente multimedia pentru a face website-ul mai atractiv și interesant pentru vizitatori.

Asigură-te că utilizezi tehnici de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) pentru a-ți ajuta website-ul să fie găsit mai ușor pe motoarele de căutare.

7. Publică și Promovează-ți Website-ul.

După ce ai trecut prin tot procesul de realizare site web, este timpul să-l publici și să începi să-l promovezi. Asigură-te că toate paginile și funcționalitățile sunt funcționale și că website-ul tău arată bine pe telefoane mobile și tablete.

Pentru a promova website-ul, poții folosi diverse strategii, cum ar fi promovarea pe rețelele sociale, publicitatea online, marketingul prin e-mail și optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Pentru asta poți folosi plugin-uri de tipul All in One SEO.

8. Întrețineți și Actualiză-ți site-ul.

Întreținerea și actualizarea regulată a website-ului sunt esențiale pentru menținerea securității și funcționalității acestuia. Asigură-te că faceți copii de rezervă periodice ale site-ului și că actualizezi software-ul, temele și modulele pentru a păstra website-ul în formă optimă. Maintenance este un plugin care îți face procesul de mentenană mult mai ușor.

9. Monitorizează Performanța site-ului și colectează Feedback

Urmărește performanța website-ului tău. cu ajutorul unor instrumente de analiză web cum ar fi WP Rocket, pentru a înțelege cum interacționează vizitatorii cu site-ul și pentru a-ți îmbunătăți continuu conținutul și strategiile de promovare.

Colectează feedback de la utilizatori și ia în considerare sugestiile și comentariile lor pentru a face îmbunătățiri.

10. Rămâi Actualizat cu Tehnologia și cu Tendințele

Tehnologia și tendințele din domeniul web se schimbă în mod constant, așa că este important să rămâi actualizați cu cele mai recente dezvoltări și să-ți adaptezi website-ul în funcție de acestea. Continuă să înveți și să-ți dezvolți abilitățile pentru a te asigura că website-ul tău rămâne competitiv pe piață.

Acesta este un ghid care te va ajuta in procesul tău de creare site web gratuit. Nu-ți face griji dacă nu ai cunoștințe tehnice avansate. Pentru cei ce au nevoie de ajutor, pot apela cu încredere la echipa Identitate Brand.