fbpx

Creare site uri web profesionale folosind WordPress. Avantaje

 1. Puteți economisi semnificativ costurile cu dezvoltatorii web și designerii.
 2. Vă puteți adapta rapid la tendințele pieței pe site-ul dvs. fără a avea nevoie de un programator.
 3. Puteți depăși concurența bazându-vă pe abilitățile dvs. și evitând consultările lungi cu dezvoltatorii.

Chiar dacă nu pare la prima vedere, cunoașterea modului de creare site uri web profesionale folosind WordPress un website de la zero este o abilitate esențială pentru proprietarii de afaceri mici în zilele noastre. Iată de ce:

Ghidul următor vă va ghida pas cu pas și vă va arăta toate etapele pentru a realiza acest lucru.

Pasul 1: Alegeți WordPress ca Platformă pentru Website-ul Dvs.

Există multe platforme de website-uri pe care le puteți utiliza atunci când construiți un website nou, acestea sunt de obicei numite Sisteme de Gestionare a Conținutului (CMS).

Ideea unui CMS este să vă ofere unele instrumente ușor de utilizat, astfel încât să puteți edita conținutul site-ului fără a avea cunoștințe de programare. În cea mai mare parte – din perspectiva utilizatorului – aceste CMS arată asemănător cu interfețele familiare de la Facebook sau Google Docs. Practic, creați noi pagini sau documente și apoi le publicați pe web.

Există multe CMS pe internet – mai mult de 100, de fapt, așa cum este listat pe Wikipedia. Din fericire, însă, alegerea celei mai bune este simplă. Există doar un rege pe vârful muntelui – și este WordPress.

WordPress este folosit pe mai mult de 40% din toate site-urile web (așa spun datele). Iar asta înseamnă toate site-urile web! Sau, cu alte cuvinte, cam la fiecare trei site-uri web pe care le vizitați este construit pe platforma WordPress.

Iată de ce construirea unui website folosind WordPress este alegerea potrivită:

 1. Este gratuit.
 2. Este open-source (sursa deschisă).
 3. Poate găzdui orice tip de site web.
 4. Este rapid, optimizat și securizat.
 5. Este pregătit pentru SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).
 6. Facilitează promovarea pe platformele de socializare.

Totuși, este important să facem o distincție importantă: „WordPress” despre care vorbim aici este „WordPress, software-ul.” Îl puteți găsi accesând WordPress.org.

Pasul 2: Alegeți un Nume pentru Website-ul Dvs., Cumpărați un Domeniu și Găzduire

Atunci când învățați cum să creați un website, alegerea unui nume este, probabil, cea mai distractivă parte a întregului proces. Pentru că aveți libertate completă aici. Puteți alege cu adevărat orice nume doriți pentru website-ul dvs.

Totuși! Există încă câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegeți pentru a vă pregăti pentru succes mai târziu.

Este o idee foarte bună să construiți numele website-ului dvs. (și, implicit, numele de domeniu) în jurul numelui organizației dvs. (cea mai evidentă abordare) sau a unei fraze asociate cu nișa în care vă aflați, dar cu câteva cuvinte adăugate pentru o mai bună recunoaștere a mărcii.

Pe scurt, un nume de domeniu bun ar trebui să fie:

 • Ușor de recunoscut – să sune unic, ca nimic altceva de pe piață.
 • Ușor de memorat.
 • Scurt – acestea sunt și mai ușor de memorat.
 • Ușor de tastat și greu de confundat – nu vreți ca oamenii să se întrebe cum se scrie numele website-ului dvs.
 • Să includă cuvinte cheie legate de nișa dvs. – de exemplu, dacă aveți de-a face cu pizza, ar fi bine să aveți cuvântul „pizza” undeva în numele website-ului; funcționează la fel de bine și în alte industrii. 🍕

In Romania, cele mai folosite extensii sunt .ro si .com.

Extensia .ro este recomandata pentru firmele care isi desfasoara activitatea exclusiv in Romania, iar .com pentru cele care asteapta vizite si din afara tarii.

Recomandarea noastra este folositi una dintre aceste extensii, iar daca numele dorit este deja rezervat, sa cautati un alt nume de domeniu in loc sa schimbati extensia pentru a nu crea confuzii. Puteți căuta domenii disponibile pe verificaredomeniu.ro

Pasul 3: Instalați WordPress și Familiarizați-vă cu Interfața

Instalarea WordPress este una dintre cele mai ușoare lucruri de făcut – cu condiția să fiți înregistrați la gazda web potrivită! Cele mai bune companii de găzduire vor gestiona efectiv procesul de instalare pentru voi sau vă vor oferi o opțiune utilă de instalare cu un singur clic, care durează literalmente un minut.

Deci, cea mai bună parte despre instalarea WordPress este că nu trebuie să o faceți cu adevărat singuri. Adică, de ce ați face-o când puteți să lăsați pe Identitate Brand să o facă pentru voi și să o facă gratuit!

Pasul 4: Alegeți o Temă/Design pentru Website-ul Dvs.

Lucrul minunat la WordPress este că funcționează cu design-uri editabile – numite teme. Asta înseamnă că puteți schimba aspectul website-ului dvs. WordPress cu doar un singur clic. Puteți alege tema de pe ThemeForest sau poți alege direct din Dashboard-ul WordPress → Apperance → Themes

Pasul 5: Obțineți Module pentru a Extinde Funcționalitățile Website-ului Dvs.

Modulele sunt pentru website-ul dvs. WordPress ceea ce aplicațiile sunt pentru smartphone-urile dvs. Ele sunt instrumentele care vă permit să extindeți funcționalitățile website-ului dvs. fără a fi nevoie să scrieți cod de la zero.

În timp ce WordPress în sine vine cu unele funcționalități grozave (precum bloguri și formulare de contact), modulele vă permit să adăugați aproape orice funcționalitate posibilă. Aceasta înseamnă că puteți adăuga un magazin online, să faceți publicitate prin intermediul e-mailurilor sau să dezvoltați o comunitate online – totul cu ajutorul modulelor.

Dintre toate modulele de pe piață, cele mai populare sunt disponibile prin intermediul paginii web a WordPress.org. Mai mult decât atât, majoritatea modulelor WordPress sunt gratuite! Deci, nu este necesar să vă îngrijorați cu privire la cheltuieli suplimentare. Hestia este un template cu o varietate mare de widget-uri.

Iată modulele pe care ar trebui să le luați în considerare – cel mai bun lucru este că sunt toate gratuite:

 1. Yoast SEO – vă ajută să faceți ajustări pentru optimizarea motoarelor de căutare și să faceți site-ul mai accesibil pentru motoarele de căutare în general.
 2. ThinyPNG – optimizează imaginile de pe site-ul dvs.
 3. Google Analytics pentru WordPress – integrează site-ul dvs. cu cea mai populară soluție de analiză a traficului de pe web.
 4. NijaForms – vă permite să adăugați formulare de contact interactive pe site-ul dvs., pe care vizitatorii dvs. le pot folosi pentru a vă contacta direct – mult mai bun decât afișarea adresei dvs. de e-mail în text simplu pe site.
 5. Sucuri – îmbunătățește securitatea site-ului WordPress.
 6. All-in-One WP Migration – realizează copii de rezervă automate ale site-ului dvs.

De asemenea, consultați această listă a celor mai populare module WordPress din toate timpurile. S-ar putea să găsiți ceva interesant și acolo.

Instalarea modulelor este simplă. Dacă este vorba despre un modul gratuit cu care lucram, tot ce aveți nevoie este numele modulului.

Pasul 6: Creați Conținut pentru Website-ul Dvs.

După ce v-ați acomodat cu platforma WordPress și ați configurat design-ul, puteți începe să creați conținut pentru website-ul dvs. Acesta este, probabil, unul dintre cele mai importante aspecte ale procesului.

Pentru a face asta, pur și simplu mergi la panoul tău WordPress, apoi la Pagini → Adaugă nou. Vei vedea această fereastră:

Conținutul dvs. trebuie să fie de înaltă calitate, informativ și relevant pentru audiența dvs. țintă. Includeți texte, imagini, videoclipuri și alte elemente multimedia pentru a face website-ul dvs. mai atractiv și interesant pentru vizitatori.

Asigurați-vă că utilizați tehnici de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) pentru a vă ajuta website-ul să fie găsit mai ușor pe motoarele de căutare precum Google.

Pasul 7: Publicați și Promovați Website-ul Dvs.

După ce ați creat conținutul, este timpul să publicați website-ul și să începeți să-l promovați. Asigurați-vă că toate paginile și funcționalitățile sunt funcționale și că website-ul dvs. arată bine pe diferite dispozitive, inclusiv pe telefoane mobile și tablete.

Pentru a promova website-ul dvs., puteți utiliza diverse strategii, cum ar fi promovarea pe rețelele sociale, publicitatea online, marketingul prin e-mail și optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO). Pentru asta puteți folosi plugin-uri de tipul All in One SEO.

Pasul 8: Întrețineți și Actualizați Website-ul Dvs.

Întreținerea și actualizarea regulată a website-ului dvs. sunt esențiale pentru menținerea securității și funcționalității acestuia. Asigurați-vă că faceți copii de rezervă periodice ale site-ului și că actualizați software-ul, temele și modulele pentru a păstra website-ul în formă optimă. Maintenance este un plugin care îți face procesul de mentenană mult mai ușor.

Pasul 9: Monitorizați Performanța Website-ului Dvs. și Colectați Feedback

Urmăriți performanța website-ului dvs. cu ajutorul unor instrumente de analiză web cum ar fi WP Rocket, pentru a înțelege cum interacționează vizitatorii cu site-ul și pentru a vă îmbunătăți continuu conținutul și strategiile de promovare.

Colectați feedback de la utilizatori și luați în considerare sugestiile și comentariile lor pentru a face îmbunătățiri.

Pasul 10: Rămâneți Actualizați cu Tehnologia și Tendințele

Tehnologia și tendințele din domeniul web se schimbă în mod constant, așa că este important să rămâneți actualizați cu cele mai recente dezvoltări și să vă adaptați website-ul în funcție de acestea. Continuați să învățați și să vă dezvoltați abilitățile pentru a vă asigura că website-ul dvs. rămâne competitiv pe piață.

Acesta este un ghid sumar pentru a vă începe aventura în crearea unui website. Nu vă faceți griji dacă nu aveți cunoștințe tehnice avansate. Pentru cei ce au nevoie de ajutor, puteți apela cu încredere la echipa Identitate Brand.

Spread the love