fbpx

10 platforme de creare site uri web profesionale

Cele mai bune platforme gratuite pentru realizare site web în 2024

Dacă vrei ca oamenii să te găsească în mediul online, cu siguranță ai nevoie de un website. Din păcate, majoritatea afacerilor mici nu au bugetul necesar pentru a accesa servicii de creare site iar proprietarii acestor afaceri nu cunosc nici măcar o platformă gratuită ce oferă servicii de realizare site web. În acest articol îți voi prezenta 10 platforme gratuite sau pentru bugete reduse ce oferă servicii de creare site-uri web profesionale.

Nu trebuie să știi ce este CSS-ul sau HTML-ul. Platformele fac munca grea iar odată cu apariția inteligenței artificiale, construirea unui site a devenit și mai rapidă. Am petrecut câteva săptămâni testând platforme gratuite de creare a site-urilor, și am realizat acest articol cu 10 cele mai bune astfel de platforme.

Cum am evaluat și testat aceste platforme?

Sunt multe platforme de creare site-uri web profesionale. Cum am putea să le diferențiem? În acest test nu m-am limitat doar la citirea părerilor clienților sau a materialelor de marketing. Am petrecut timp cercetând cele mai bune platforme gratuite pe care le-am testat eu însumi.

În cariera mea, am folosit WordPress mai mereu pentru a realiza site-uri pentru mine și clienții mei. Totodată, mereu am fost curios să văd ce alte instrumente profesionale mai pot găsi pentru mine și clienții mei.

Pentru fiecare din platformele de mai jos, m-am înscris și am creat un site web. Folosind unul dintre șabloanele sau cu ajutorul inteligenței artificiale am încercat diverse elemente de design, am adăugat pagini, imagini, am ajustat textul explorând totodată caracteristicile SEO.

Am eliminat orice constructor de site-uri web care era prea greu de folosit. Am dat deoparte orice platformă ce nu oferea planuri gratuite valoroase. Am re-testat platformele rămase până când am ajuns la cele mai bune dintre cele mai bune. Unele sunt perfecte pentru construirea de site-uri de bază fără experiență în design. Altele sunt ideale pentru crearea de site-uri comerciale.

Iată topul meu pentru cele mai bune 10 platforme de care îți vor ușura procesul de realizare site web:

1. GoDaddy Website Builder

La GoDaddy, procesul de realizare site web este extrem de simplu și captivant. Dacă vrei să-ți lansezi afacerea în mediul online sau să-ți promovezi pasiunile, această platformă îți oferă tot ce ai nevoie. Prin Website Builder-ul de la GoDaddy îți poți construi prezența online de la zero, într-un mod simplu și eficient.

Una dintre marele avantaje ale acestui constructor de site-uri este varietatea de șabloane puse la dispoziție. Indiferent de domeniul în care activezi sau de stilul pe care îl preferi, cu siguranță vei găsi un design potrivit pentru a-ți exprima creativitatea.

Folosind această platformă, nu ai nevoie de cunoștințe tehnice avansate pentru a-ți personaliza site-ul. Prin interfața intuitivă și ușor de utilizat, poți adăuga și edita conținutul într-un mod simplu și plăcut. Poți ajusta culorile, fonturile și imaginile pentru a reflecta identitatea brandului tău.

Acest builder vine cu o suită completă de instrumente de marketing și de optimizare SEO. Acest lucru te ajută să-ți promovezi site-ul și să atragi mai mulți vizitatori.

Dacă te încurci în procesul tău de creare site, echipa de Suport de la GoDaddy, este mereu alături de tine și dornică să te ajute să-ți rezolve orice nelămurire sau problemă.

Website Builderul de la GoDaddy este o platformă de creare site-uri web profesionale ideală. Șabloanele uimitoare, interfața intuitivă și instrumente puternice de marketing te vor pune pe drumul cel bun către succesul online.

2. Realizare site web folosind WebFlow

Webflow este o alegere excelentă în pentru realizarea de site-uri web profesionale. Datorită caracteristicilor sale, această platformă este orientată către profesioniștii din domeniul designului, freelancerii și agenții. Viteza și performanța site-ului sunt esențiale. De aceea Webflow oferă un control deplin asupra codului și asigură un cod curat și optimizat pentru o viteză superioară. Instrumentele avansate SEO permit gestionarea eficientă și optimizărea pentru motoarele de căutare, maximizând vizibilitatea site-ului tău online.

Interfața prietenoasă cu utilizatorul face experiența de construcție a site-ului intuitivă și plăcută. Suportul pentru clienți oferă asistență rapidă și eficientă în cazul în care întâmpini dificultăți.

Webflow este ideal pentru o gamă variată de utilizări. Poți folosi aceastea platforma pentru site-uri de afaceri, magazine online, portofolii creative și bloguri profesionale. Cu toate acestea, este important de menționat că Webflow nu este o soluție de codificare zero completă și necesită o anumită înțelegere a conceptelor de design web.

Webflow este un constructor de site-uri web profesional fiind o alegere excelentă pentru cei care doresc să creeze site-uri web performante și de calitate.

3. Realizare site web folosind platforma Wix

Dacă dorești să ai toate instrumentele pentru a-ți construi prezența online alege Wix. Această platformă este foarte prietenoasă și intuitivă, fiind perfectă pentru cei care nu au experiență în design sau programare. Pentru a începe ai nevoie doar de o adresă de email.

Wix oferă sute de șabloane, adaptate diferitelor nevoi și stiluri. Ai opțiuni gratuite sau opțiuni premium dacă dorești funcționalități mai avansate și un aspect personalizat. Editorul Wix este ușor de folosit și oferă control total. Poți adăuga text, imagini, video-uri și widget-uri sociale cu doar câteva clicuri. Funcționalitățile de editare și aliniere te ajută să obții un design profesional fără prea mult efort.

Echipa de asistență Wix este mereu disponibilă pentru a te ajuta cu orice problemă sau întrebare. Nu trebuie să îți faci griji în privința performanței site-ului tău deoarece Wix asigură stabilitatea și performanța constantă a oricărui website.

Folosind Wix, construirea și gestionarea unui site devine o experiență plăcută și eficientă. Indiferent de nivelul tău de experiență, Wix oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți crea o prezență online impresionantă și profesională.

4. Creare site folosind Google Sites

Google Sites este un sistem (CMS) oferit de Google pentru gestionarea conținutului. În această platformă poți crea un website, poți folosi propriul domeniu, poți personaliza șablonul cu text, poți încărca imagini, fonturi, antete, subsoluri și meniuri. De altfel, Google oferă mai multe cadre și instrumente pentru dezvoltare și implementare web.

Instrumentul Google Sites a suferit multe schimbări de-a lungul timpului. În modul său inițial acesta era asemănător cu modul în care arată Google Docs în momentul de față. În ultima vreme, Google a adăugat funcționalități și caracteristici noi și a transformat complet acestă platformă. Acum este un tool excelent pentru proprietarii de afaceri și pentru creatorii care caută un CMS ușor de utilizat.

identitate-brand-realizare-site-web-creare-site-creare-site-uri-web-profesionale

Dacă ai deja o versiune clasică de Google Sites care este funcțională, poți face trecerea cu ușurință la noua interfață. În acest fel vei putea să folosești platforma la întreaga sa capacitate. Noua interfață actualizată este mult mai ușor de utilizat. Acest lucru se datorează elementelor drag-and-drop și a posibilității de a insera rapid text, imagini și videoclipuri. Noul Google Sites oferă multe caracteristici pe care versiunea veche nu le are. Această platformă facilitează procesul de creare site pentru utilizatorii care nu au experiență în codare.

5. Creare site folosind Yola Builder

Yola este o flatformă gratuită de creare site-uri web profesionale. Aceasta oferă o suită solidă de caracteristici pentru comerțul electronic. Cu o interfață simplă de tip drag-and-drop, Yola este un constructor de site-uri intuitiv și ușor de utilizat. Acest lucru îl face să fie alegerea perfectă pentru toți începătorii.

Cu ajutorul acestei platforme poți personaliza site-ul folosind propriul cod. Dacă dorești o schimbare de imagine pentru site-ul tău, schimbarea șablonului nu îți va șterge munca anterioară. În acest fel, Yola oferă o libertate foarte mare de design. Un lucru foarte util este widget-ul Ecwid store. Acesta oferă o varietate de opțiuni de plată și îți permite să-ți monetizezi cu ușurință afacerea.

Optimizarea pentru motoarele de căutare este ușor de gestionat iar suportul de traducere îți permite să creezi site-uri în diferite limbi. Cu patru pachete de prețuri disponibile, de la conturi gratuite la planuri nelimitate, Yola oferă o varietate de opțiuni pentru toate nevoile. Acest Constructor de site-uri are un suport excelent pentru clienți și oferă asistență telefonică și răspunsuri rapide la e-mailuri.

Cu toate acestea, Yola are și câteva limitări. Una dintre acestea este lipsa funcționalităților pentru blogging și randările slabe ale site-urilor pe tablete sau pe mobil. Opțiunile de design sunt și ele limitate iar instrumentele de editare sunt învechite în comparație cu alte platforme.

6. Creare site folosind constructorul GetResponse

GetResponse nu este doar o platformă de marketing ci este un partener de încredere pentru orice afacerea online. Cu o gamă largă de instrumente, această platformă oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți crește afacerea în mediul digital. Prin GetResponse poți să automatizezi marketingul, să trimiți newslettere prin email, să creezi pagini pentru promovare sau să folosești caracteristica de realizare site web. Integrarea cu alte instrumente de marketing îți permite gestionarea tuturor aspectelor afacerii într-un singur loc.

Indiferent dacă ești un antreprenor, magazin online sau o întreprindere mică sau mijlocie, GetResponse are soluția potrivită. Cu funcții ce permit segmentarea clienților, cu chat-ul în direct și formularele de înregistrare, poți interacționa eficient cu audiența ta și poți să-ți dezvolți relațiile cu clienții.

Unul dintre punctele forte ale lui GetResponse este constructorul de site-uri web. Acesta folosește inteligența artificială pentru creare site-uri web profesionale și personalizate. AI permite control complet asupra aspectului și funcționalității site-ului fără a fi nevoit să ai cunoștințe de programare.

Prin GetResponse, poți monitoriza performanța campaniilor de marketing, poți crea conținut personalizat și te poți conecta eficient cu audiența ta. Este soluția ideală pentru oricine caută să-și dezvolte afacerea online într-un mod simplu, eficient și profesionist.

7. Realizare site web folosind Dorik builder

Constructorul de website-uri Dorik este un instrument ușor de folosit, fără să fie nevoie de cunoștințe tehnice avansate. Cu peste 250 de blocuri UI de tip drag-and-drop, procesul de creare site devine asemănător cu asamblarea pieselor de LEGO. Pentru cei care preferă să înceapă cu un șablon, Dorik oferă 80 de template-uri de site-uri pe care le poți personaliza pentru a se potrivi viziunii tale. În plus, toate site-urile create cu Dorik sunt responsive și se adaptează perfect pe toate dispozitivele.

Totodată, Dorik te scutește de grija întreținerii site-ului. Acesta oferă și înregistrare gratuită a domeniului, criptare SSL/HTTPS și găzduire pe servere AWS și Digital Ocean. Pentru cei care lucrează în echipă, Dorik facilitează colaborarea permițând adăugarea de noi membri, setarea de permisiuni și atribuirea de roluri personalizate.

Cu un CMS puternic, inclusiv opțiuni ce țin de branding, acest builder oferă posibilitatea de a adăuga conținut cu ușurință și de a-l gestiona eficient. Platforma include funcții SEO și se asigură că site-ul tău beneficiază de o viteză optimă de încărcare și de o prezență online de calitate. Pentru cei interesați de monetizare prin membri, Dorik oferă integrare ușoară cu Stripe, permițând transformarea site-ul într-o comunitate cu plată pentru membri.

Dorik este alegerea ideală pentru cei care doresc să creeze site-uri rapid. Dorik îți pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a-ți transforma ideile în realitate online.

8. Creare site-uri web profesionale prin HubSpot Builder

HubSpot Builder este mai mult decât un simplu constructor de site-uri. Acesta este un instrument cuprinzător care permite gestionarea și personalizarea fiecărui aspect al site-ului tău. Atât construcția cât și administrarea site-ului sunt posibile fără să ai nevoie de cunoștințe avansate de programare sau design. Cu o interfață prietenoasă și intuitivă, HubSpot permite construirea website-ului cu doar câteva clicuri.

Una dintre cele mai mari avantaje ale HubSpot Builder este gama sa variată de șabloane și teme. Poți să alegi dintr-o selecție diversă de design-uri pregătite pentru utilizare imediată sau poți să alegi opțiunea de creare site-uri web profesionale de la zero. Cu funcții drag-and-drop și cu opțiunile de personalizare avansate, HubSpot Builder oferă tot ce ai nevoie pentru a-ți crea un website de impact.

Indiferent de industria în care activezi sau de tipul de site pe care îl dorești, folosind acest builder vei reuși să realizezi website-ul care se potrivește perfect cu nevoilor tale.

9. Creare site profesional cu Simvoly builder

Procesul de realizare site web este ușor și distractiv dacă folosești Simvoly. Această platformă de creare site-uri web profesionale oferă instrumentele tehnice avansate care nu necesită cunoștințe de development. Indiferent dacă ești un antreprenor ambitios sau un pasionat de bloguri, Simvoly este partenerul perfect pentru a-ți aduce visul online la viață.

Ce face Simvoly atât de special? În primul rând, interfața intuitivă de tip drag-and-drop. Această caracteristică îți permite să plasezi elementele pe site cu ușurință. Nu trebuie să fii un expert în design sau programare. Pur și simplu tragi elementele dorite și le plasezi acolo unde dorești.

Această Platforma vine și cu funcționalități puternice de comerț electronic. Simvoly îți permite să vinzi produse și servicii online fără prea mare efort. Poți gestiona inventarul, să primești plăți și să urmărești comenzile, totul dintr-un mod prietenesc și ușor de utilizat.

În ceea ce privește performanța sau securitatea site-ului tău, Simvoly oferă update și protecție avansată împotriva amenințărilor online. Astfel, te poți concentra fără probleme pe dezvoltarea afacerii tale fără să-ți faci prea multe griji.

Simvoly este un builder de realizare site web excelent și alegerea perfectă. Fie că vrei să-ți lansezi afacerea online sau să împărtășești pasiunea ta cu lumea, Simvoly este partenerul ideal.

10. Realizare site web cu Strikingly builder

Cu o abordare axată pe dispozitive mobile, Strikingly, permite utilizatorilor să creeze site-uri web adaptate perfect pentru vizualizare pe orice dispozitiv.

Oferind o platformă intuitivă și prietenoasă, Strikingly ajută utilizatorii să creeze site-uri web profesionale fără a fi necesare cunoștințe tehnice avansate. Cu instrumente puternice încorporate, precum funcții SEO, plugin-uri pentru rețelele de socializare,Strikingly face procesul de construire a unui site o experiență plăcută și simplă.

Platforma este destinată atât persoanelor fizice, cât și micilor întreprinder. Poate fi folosită pentru diverse scopuri, precum prezentarea portofoliilor, a CV-urilor digitale, a evenimentelor sau proiectelor de startup-uri dar și pentru crearea de site-uri de branding personal.

Cu un accent deosebit pe facilitarea procesului de construcție a site-urilor web, Strikingly se integrează perfect cu Facebook și LinkedIn. Această caracteristică permite utilizatorilor să creeze rapid pagini web optimizate pentru mobil, extrăgând informații precum imagini de profil, locație, informații de contact și experiență profesională din paginile lor de socializare.

Strikingly este o soluție prietenoasă și eficientă pentru oricine dorește să creeze un site web. Cu Strikingly, construirea prezenței online devine o experiență plăcută și captivantă iar prin funcționalitățile formularelor și emailurilor cu siguranță te voi face remarcat în mediul digital.